Descriere / Padiș - Cabană
Zona turistică Padiș este “Paradisul carstic al României” si face parte din Parcul Natural Apuseni, din Munții Apuseni.
Padiș este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din România datorită numeroaselor formațiuni carstice remarcabile, care sunt specifice zonei Apuseni. Datorită reliefului carstic remarcabil, atât ca întindere, cât și ca amploare și varietate a formelor, situează Padiș-ul pe primul loc din Romania, în ce privește dezvoltarea formelor carstice, datorită căruia a ajuns vestit în toată țara și in Europa.
În zona Padiș se pot vizita numeroase obiective turistice, dar cele mai spectaculoase sunt: Complexul carstic Cetatile Ponorului – Cel mai grandios fenomen carstic din România, Ghețarul Focul Viu – al treilea, ca mărime, din România, Ghețarul Borțig – al doilea ca mărime din România, Cetatea Rădesei – Peștera cu hornuri din tavan, unică în România, Cascada Bohodei – cea mai mare din Munții Apuseni, Cheile Galbenei, Piatra Galbenei, Cheile Someșului Cald, Amfiteatrul Pietrele Boghii, Avenele din Lumea Pierdută, Rezervația naturală Vârful Cârligaţi, Poiana Ponor, Canionul Oșelu, Cascada Bulbuci, Cheile Jgheabului, Poiana Vărășoaia.
Cabana - Padiș
Locuri: in 5 camere pentru 18 persoane
- 4 camere cu 4 locuri
- 1 camera cu 2 locuri
Camerele sunt dotate cu bai proprii, si la cerere pot fi introduse paturi suplimentare.
Facilitati - Servicii:
- bucatarie complet utilata
- incalzire centrala, cu calorifere in fiecare camera
- curent electric
- loc pentru foc de tabara
- parcare
- In Cabana nu se fumeaza!
Pentru a ajunge la cabana cel mai bun drum este urmatorul: de pe comunicatia Oradea- Deva E79, in Sudrigiu virati catre Pietroasa.
In Pietroasa mergeti tot drept, pe drumul principal pana in satul de vacanta Boga (nu exista pancarda de localitate).
La intrare in Boga virati dreapta (exista o pancarda de 1m/1m cu Cabana Cetatile Ponorului) si urcati 10 km pana la Cabana
, care se afla pe partea stanga a drumului.
Turistii care stau la cabana sunt rugati sa aiba apa potabila, la cabana existand doar apa menajera.
La plecare turistii au posibilitatea sa opteze pentru efectuarea unei curatenii generale, sau sa plateasca curatenia cu cate 100 lei/incapere.
Pentru efectuarea curateniei trebuie aspirat si spalat in toate incaperile, spalata vesela din bucatarie si dus gunoiul din camere in tomberonul mare. .
Va rugam sa ne sunati din Sudrigiu, pentru indicatii referitoare la cheia de la cabana.